Lift up your energy!

Podcast te beluisteren via onder andere Spotify, Soundcloud en Clubhouse.

Maak kennis met mij door te luisteren naar mijn podcastkanaal ‘Lift up your energy’ van WB Lightworks.

Met deze podcast zoom ik in op de zorg voor mijzelf vanuit liefde en de manier waarop ik omga met de dualiteiten in mijn of het leven. Niet omdat ik vind dat ik opgepoetst ben, maar omdat ik afgelopen jaren als ondernemer en mens heb gemerkt dat mijn zoektocht helpend en inspirerend is voor anderen die tegen dezelfde dingen aanlopen als ik in de binnen- en dus automatisch ook in de buitenwereld.

De huidige wereld is overheersend gestoeld op een mannelijke energie, oftewel, actie- en prestatiegericht. Het draait om macht, geld, angst, wet van de snelste, de mooiste, de beste en jezelf sterk houden.  Dit is ooit zo ontstaan en begrijp me niet verkeerd, ik vind dat er niks is mis met de mannelijke energie, het heeft een duidelijke functie.
Alleen wat je nu terugziet in de wereld is dat dit wel heel erg de boventoon voert en we doorgeslagen zijn in deze energie alleen. Met als gevolg dat inmiddels zowel de natuur, dieren als de mens en de aarde uitgeput zijn. Ik beschouw het als een wereld die burned out is.

De vrouwelijke energie daarentegen is zacht, meer liefdevol, vanuit rust, observeren maar ook gericht op zorgen voor jezelf en een ander. Deze energie is gedurende vele eeuwen en door het luide/schreeuwende mannelijke ondergesneeuwd. Alleen maar bewegen naar mannelijke heeft voor uitputting gezorgd. Enkel en alleen bewegen naar de vrouwelijke energie zou disbalans en chaos brengen.

Een optimale balans tussen het mannelijke en het vrouwelijke zorgt voor rust, richting, liefde en meer begrip van onszelf als mens (in verhouding tot anderen, de maatschappij en eigen keuzes).
Om ons heen zien we huidige (macht)systemen en constructen steeds meer wankelen en zelfs afbrokkelen. Het dient de mens, de aarde, natuur en de dieren niet meer. In de mens zelf is er meer bewustwording aan het ontstaan. Evenals de behoefte om goed voor ons (lichaam) te zorgen.

Luister hieronder de laatste aflevering