Wat je diep van binnen altijd al wist

De sluiers voorbij; contact met je Ziel, je innerlijke stem als kompas

De Ziel past slecht in hiërarchie. Er is altijd een botsing tussen spiritualiteit en hiërarchie en organisatie hoorde ik laatst in een podcast. En ik sluit mij hierbij aan. Ik herken dit heel sterk vanuit mijn kindertijd. Ik weet nog dat ik toen al ‘het echte leven’ bestempelde als verbinden van hart tot hart, vanuit compassie en gelijkwaardigheid. Niet alleen vond ik mijn inspiratie en rust als kind al in de natuur, het was ook een plek waar mijn creativiteit groeide en bloeide en ik zeer vrolijk en opgeladen was na een dag ravotten in de frisse en fijne buitenlucht. Op een dag vertelde ik mijn docente van het vak Frans dat ik het helemaal niet zo belangrijk vond om de woordjes te leren die zij mij als huiswerk meegegeven had, omdat ik met mijn hond buiten in de natuur was en daar andere boeiende avonturen meegemaakt had….
Omdat het door mijn omgeving niet geaccepteerd werd dat ik dat zei en hoe ik deed, heb ik al heel vroeg geleerd mijzelf aan te passen. Door in de pas te lopen voelde ik me geliefd en gezien. Ik werd anders alleen maar bestempeld als raar, dromer, niet aanwezig, anders of vreemd en werd zelfs buitengesloten of gepest. Zo ben ik automatisch naar angst bewogen en ver van mijzelf en dus mijn werkelijke Ziel, af komen te staan.
In de oude (lees, Vissen tijdperk) tijd is die hiërarchie nog duidelijk zicht- en voelbaar.
Geaard zijn in de samenleving en gedachtegang vanuit de oude wereld (die invloeden zijn in de huidige overgangsfase nog duidelijk voel- en zichtbaar), word gekoppeld aan het aanzien hebben, materieel bezit hebben verworven, maar ook aan het beeld dat iemand die krachtig is, zijn of haar mannetje staat en duidelijk zichtbaar is (spiritueel) geaard is.
De dromers (waar ook ik, met name als kind heel vaak onder geschaald werd) zijn in het beeld van de oude wereld niet goed geaard.
Aarding in de oude tijd gaat over rust vinden in alle chaos en hectiek in de wereld. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat het gaat over overleven in de drukte en over hoe jij je verhoudt ten opzichte van je omgeving.
De oude tijd die sterk word gedreven door controle over mensen en structuren maar ook de hiërarchie en status. Hierbij heerst er gebrek aan originaliteit, creativiteit en ruimte voor de Ziel.
Aarding in de nieuwe tijd (Lees, Aquarius tijdperk. Hier leven we nu al in, sinds 20-12-2020, alleen veel mensen maken nog de omschakeling) gaat over hoe jij je verhoudt ten opzichte van je binnenwereld en dus ook je Ziel. Je kunt pas tot aarding komen als je weet wie je bent en dus weet wat er van binnen speelt en het oude, voorwaardelijke (geconditioneerde) liefde, belemmerende energieën en structuren losgelaten hebt. Geaardheid van de nieuwe tijd is het volgen van je innerlijke stem en vertrouwen op je innerlijk weten. Niet door de diploma’s die gehaald zijn of het aanzien wat je bereikt hebt maar juist door hetgeen jij geleefd hebt en wat jouw innerlijk weten jou allang vertelde.

En zo is voor mij nu ook de tijd om mijzelf eindelijk actief zichtbaar te maken en om door te breken door de sluiers van belemmerende en veelal zware energieën, mijn innerlijke stem tot uiting te brengen en zo niet alleen mijn Ziel zicht- en voelbaar te maken in deze wereld maar bovenal mijn plek in te nemen met het lichtwerk wat ik verricht. Met mijn licht, liefde en wijsheid draag ik bij aan het loskomen van uiterlijke standaarden, overtuigingen en plaatjes. Ik breng jou graag in contact met je eigen Ziel waar je zult ervaren dat jouw innerlijke bron zo ongelooflijk rijk is. Vanuit vertrouwen, overgave maak je kennis met jouw eigen bewustzijn en leer je blind te varen op wat je  diep van binnen altijd al wist.

Deel je bevindingen!

Laat ons weten wat je van deze blog vind door hieronder jouw waardering te geven