TERUG NAAR DE BRON

Mijn missie

Mijn naam is Wanda en als oprichtster en eigenaresse van innervibez resoneer ik op energie en de innerlijke potentie van de mens, of beter gezegd, de zuivere Ziel. Van daaruit verbind ik mij met alles wat in het licht gezet, en geheeld, mag worden.

Het is dan ook mijn missie om je te laten leiden door de wijsheden van jouw lichaam en jouw innerlijk kompas. Ik geloof erin dat wij als Ziel op deze aardbol terecht gekomen zijn om ervaringen op te doen en (daardoor) te groeien.

Vanuit de gedachten dat je alleen komt op deze wereld en ook weer alleen gaat, kan het veel schelen als je leert een liefdevolle en bovenal fijne relatie met jezelf op te bouwen. Jij bent immers dag en nacht met jou aanwezig. Ook zul je je eigen innerlijke Guru, Muze of Ziel ontmoeten jou richting geeft en je leidraad is in het alledaagse leven. Je leert te navigeren op vertrouwen, overgave en leeft steeds meer in het moment en met de dag.

De oprichting en continuering van innervibez is geïnspireerd door mijn jarenlange persoonlijke en spirituele ontwikkeling, de lessen van het leven, de diverse studies, cursussen en praktijk ervaringen, mede door de cliënten en trouwe klanten.

Ontdekken van mijn krachtige zelf

Als kind vond ik de wereld om mij heen best intens doordat ik zo diep prikkels en gevoeligheden bij mijzelf, in mijn omgeving en bij anderen oppikte. Ook vond ik het lastig om, met mijn hooggevoeligheid en veelal andere kijk op het leven, echt goed aansluiting te vinden bij de gebaande paden en vastgeroeste structuren. Omdat ik op dat moment geen ander pad zag, zat er niks anders op dan mee te gaan in de alledaagse rat race waar iedereen om mij heen zich bij aansloot. Ik vond uiteindelijk mijn weg door te gaan werken bij bedrijven met merken waar ik op dat moment een affiniteit mee voelde.

De langdurige prestatiedruk, het hoge werktempo, die ik eerder als positieve drive ervaarde, stonden mij uiteindelijk volledig tegen en braken mij op. Met een burn out als gevolg.

Tijdens het herstel, voelde ik een groots verlangen om dichter naar mijn authentieke ik te bewegen en een betere relatie met mijzelf, mijn lichaam en de bijbehorende zintuigen en sensaties op te bouwen. Ik ontdekte waar ik energie van kreeg en wat mij uitputte. Ook leerde ik steeds beter te luisteren naar de signalen van mijn lichaam en zette
mijn intuïtie in als kompas. Waardoor mijn leven steeds beter begon uit te lijnen met mijn hartverlangens. Op deze manier in contact staan met mijn lichaam, intuïtie en omgaan
met mijzelf bracht mij rust, focus, stabiliteit, vervulling en een veel beter begrip van mijzelf met al mijn emoties, gedachten, gedragingen en reacties op de wereld en anderen. Dit alles is nu mijn huidige inspiratiebron om de connectie met mijzelf meer en meer te verdiepen en anderen te mogen inspireren ook een betere relatie met zichzelf, hun intuïtie, energie en lichaam op te bouwen.

Door donker worden sterren zichtbaar

Mijn burn out heeft mij contact laten maken met een deel van mij dat mocht leren grenzen te stellen, te voelen wat mijn wensen en behoeften waren en naar wie of wat ik wel of niet mijn energie uit wilde laten gaan. Deze burn out was slechts een tipje van de ijsberg van mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

De echte diepe transformatie ontstond toen ik 2,5 jaar lang een algehele detox ben ondergaan. Ik diende los te komen van jarenlange conditioneringen en toxische dynamieken, belemmerende gedachten en beperkte overtuigingen. Ik nam afscheid van mensen die mijn energie weghaalden of mij klein hielden. En eind 2020 heb ik ook volledig afstand gedaan van social media als Facebook, Instagram en WhatsApp. Natuurlijk wel een uitdaging als ondernemer, maar ik heb er geen dag spijt van!

Na nog een lange periode van volledige isolatie van eigenlijk zo’n beetje alles en iedereen om mij heen, heb ik uiteindelijk mogen leren dat mijn uiterlijke wereld een reflectie is van mijn innerlijke wereld. Dit hielp mij om ook los te komen van diepgewortelde overtuigingen, gedachten en gevoelens die mij vast hielden en mij belemmerde om verder te komen in mijn leven. En zo besefte ik dus ook dat ikzelf mijn licht weg liet halen of mij kleiner liet houden door een ander. En dus niet dat de ander mij dat aandeed. En daar ontstond het principe, een betere buitenwereld begint van binnenuit. Ik leerde zelf regie te hebben en houden voor en over mijn eigen leven. Ook leerde ik mijzelf koesteren,  als een moeder voor haar kind, mijzelf lief te hebben als een liefdes partner en voor mij en mijn grenzen te gaan staan als een vader voor zijn kind. Dat is iets wat ik vandaag de dag nog altijd (na) leef. Het heeft mij bescheiden- en dankbaarheid, maar ook veerkracht gebracht.

Vervullend leven

Mede door mijn eigen ontwikkeling, voelde ik een diepgewortelde behoefte om mensen echt contact te laten maken met hun lichaam en hun rijke en allesomvattende innerlijk en de eigen ware potentie, gecombineerd met de kracht van de natuur. Hierdoor voelde ik een sterk innerlijke behoefte om diverse opleidingen te gaan volgen om een verdiepingsslag te maken. En zo heb ik onder andere kennis en ervaringen opgedaan tijdens de opleidingen Natuurcoaching, Basis Natuurgeneeskunde, Vernieuwend coachen, Yin en Restorative yoga, Yoga Nidra en Yang yoga (Ashtanga basis). Mijn passie voor oa Body movement (yoga, Ritual en Temple dance, ademhalings- en lichaamsgerichte oefeningen, natuurwandelingen), meditatie, klank, zang, muziek, natuurlijke oliën, edelstenen en de natuur, met daarbij het meebewegen op het ritme van de seizoenen, integreer ik in de diverse trajecten die ik aanbied, zowel 1 op 1 als in groepsverband.

Ik voel me een zeer dankbaar mens dat ik al jarenlang onderdeel heb mogen zijn van de transformerende ontwikkelingen van anderen en hen heb mogen laten ervaren dat zij niet hun (levens) verhaal zijn en ook niet hun kostbare energie hoeven te verspillen aan dingen die hen geen voldoening meer geven of niet meer dienend zijn. Ons grootste en meest kostbare bezit is toch wel onze tijd en energie. Hoe waardevol is het om te leren niet meer bezig te hoeven zijn met alleen het hoofd, maar voelen wat jouw lichaam als kompas aangeeft. Daarbij wetende dat alles wat in onze directe omgeving gebeurd voortkomt uit ons innerlijk proces. Een mooie weerspiegeling van waar je staat in het leven. En dus ook wetende dat niemand anders dan jij zelf hier aanpassingen, veranderingen in aan kan brengen. Hoe bevrijdend voelt dat?