5 tips voor meer avontuur

3 april 2017

Out of comfort, into adventure
Ik hoor geregeld van mensen om mij heen dat ze hun leven maar saai vinden. Alle dagen lijken op elkaar en kabbelen gemoedelijk voort. Herken je dit en wil je deze sleur graag doorbreken? Stap dan uit je comfortzone door het avontuur op te zoeken. Je zult zien dat je jezelf (en de ander) nóg beter leert kennen.

1. Zoek de thrill, de adrenaline op!

Je kunt de adrenaline opzoeken door te gaan skydiven, bungeejumpen, raften of kajakken in de ongerepte natuur. Misschien zie je jezelf wel in een luchtballon bij zonsondergang over een fantastisch natuurgebied zweven. Maar ook van het maken van een “canopy tour” door boomtoppen krijg je een enorme adrenalinestoot. Hierdoor voel je je één met de natuur, het doet je beseffen dat je leeft en kan je inspireren bepaalde zaken in je leven anders aan te pakken of juist wel of niet meer te doen.

2. Breng je droom of fantasie tot leven

Fantaseer jij al lange tijd over iets wat je heel graag wilt doen, maar kun je dit maar moeilijk tot uiting brengen omdat je denkt dat het niet voor jou weggelegd is? Voed deze droom dan door ermee bezig te gaan en uit te spreken wat je droom is. Je zult zien dat er ineens mensen op je pad komen die je helpen je droom te verwezenlijken.

Stel, je wilt al lange tijd dansen voor een groot publiek, maar je weet niet goed hoe je dit kunt realiseren. Houd het leuk en haalbaar voor jezelf. Geef je niet meteen op voor die enorm zware danscompetitie, maar zoek iets wat dichter bij je ligt en laagdrempelig is. Wellicht wordt er een avond georganiseerd in de plaatselijke dansschool waarbij je vrij mag dansen of kun je jezelf aanmelden voor danslessen om zo de fijne kneepjes te leren en toch bezig te zijn met hetgeen jij graag doet.

3. Raak verdwaald!

Dit klinkt wellicht een beetje vreemd, maar ik heb vorig jaar samen met mijn vriend een dagwandeling gemaakt op onbekend terrein. We volgden de paddenstoelen van de ANWB, tot we op een gegeven moment beseften dat we deze al een tijdje niet meer gezien hadden….. Helaas hadden we geen bereik met onze telefoon, dus zat er niets anders op dan gewoon te lopen in de hoop dat we ergens een weg tegen zouden komen waar we een taxi of een bus staande konden houden. Ondertussen werd het al schemerig en wij liepen nog steeds in een onbekend bos zonder te weten waar we daadwerkelijk naartoe moesten. Ondanks dat het uiteraard niet onze intentie was verdwaald te raken, vonden we het allebei een spannend avontuur. Samen verdwalen creëert een extreem gevoel van verbondenheid, omdat je samen in hetzelfde schuitje zit.

4. ‘Schat, zullen we samen daten…?’

Wil je wat meer avontuur in je relatie? Ga dan regelmatig met elkaar op date. De ene week plan jij een afspraak in en de andere week hij.

Uiteraard is het de bedoeling dat je de ander verrast tijdens zo’n date!

Niets is te gek, alles mag. Dat is hier het leuke aan. Je daagt jezelf continu uit om uit je comfortzone te stappen én creatief te zijn. Een prettige bijkomstigheid is dat je elkaar op een andere, vernieuwende manier, leert kennen. Mijn vriend Bob en ik zijn nu 7 jaar samen en we hebben iedere keer weer opnieuw lol en ervaren een verliefd gevoel wanneer we elkaar op deze manier verrassen.

Ik heb altijd voorpret wanneer ik weer weet dat het mijn tijd is om een date in te plannen! Dat alleen al geeft heel veel voldoening!

5. Plan een avondwandeling in of ga in het donker zwemmen

Ga, bijvoorbeeld samen met je partner, vriend of vriendin, in het donker de natuur in en laat je verwonderen door de geluiden en de ontzettend mooie sterrenhemel. Zorg wel dat je warm aangekleed bent, genoeg water drinkt, een zaklamp bij je hebt en dat je het gebied kent. De uitdaging is de zaklamp pas te gebruiken wanneer het echt nodig is. Probeer als je gaat wandelen vanuit je intuïtie en gevoel het pad te bewandelen. De adrenaline die je erdoor ervaart versterkt je gevoel van welzijn en leert je meer en meer te vertrouwen op jouw werkelijke gevoel.