In het hier en nu​

9 januari 2016

Wat laat ik achter in 2015 en wat neem ik mee in 2016?
Als ik terugkijk op mijn eerste jaar als ondernemer, voel ik trots en ervaar ik een gevoel van rust.
Vertraging, leven in het hier en nu en (zelf)liefde hebben mij verder geholpen in 2015, zowel op privé als zakelijk vlak. Ik heb gemerkt dat ik meer kon genieten en situaties beter kon overzien, doordat ik mezelf rust gunde en het tempo van het leven aan hield.. Daarnaast heb ik ervaren dat ik me wat minder druk maakte om dingen waar ik me voorheen wél over opwond. Veel dingen lossen zich vanzelf op. Daar heb ik echt op leren vertrouwen en man, dat voelt nog steeds heel fijn!

In de beginperiode van mijn ondernemerschap was ik nog op zoek naar welke koers ik wilde varen en vergeleek mijzelf -zeker de eerste drie maanden- nog heel erg met anderen binnen mijn vakgebied. Ik vond dat ik mee moest met wat de anderen deden en vond tegelijkertijd ook dat ik een duidelijke richting moest kiezen om helder te houden voor mijn doelgroep waar ik mij als ondernemer zoal mee bezig hield.

Blijf op je eigen pad
Door de onrust die dit bij mij veroorzaakte, raakte ik ongemerkt van mezelf verwijderd. Gelukkig merkte ik al snel dat dat niet werkte voor mij en wilde ik alleen nog maar mijn EIGEN pad volgen. Het bereiken van deze persoonlijke doelstelling als ondernemer heeft me overigens nog best even wat moeite gekost.
Ik hinkte op twee benen; neem ik definitief afscheid van de cosmeticabranche waar ik nu bijna 10 jaar actief in ben of houd ik de cosmetica aan, maar vul ik het op een andere manier in? Ga ik mijzelf schrijvend laten zien of zou ik toch maar beter gaan vloggen? Omdat schrijven niet direct mijn eerste natuur is, begaf ik me compleet buiten mijn comfortzone toen ik me aanmeldde als auteur voor het platform ‘Vrouw & Passie’. Echter, het sterkte mij enorm toen bleek dat mijn eerste artikel binnen korte tijd al bijna 1000 keer gelezen was! Na het schrijven van mijn eigen verhaal over mijn burn out (“van vuur naar warmte”), belandde ik met dat artikel zelfs in de Vrouw & Passie top 5 van best gelezen artikelen van de maand Maart. Hierdoor groeide mijn zelfvertrouwen en heb ik dáár op dát moment besloten dat ik door ga met bloggen. Ik kan schrijven, zolang het maar vanuit mijn hart gebeurt en op mijn eigen tempo en vanuit mijn eigen manier. Omdat ‘Vrouw & Passie’ graag veel content aangeleverd wilde krijgen en ik niet mee kon en wilde in hun tempo, heb ik inmiddels afscheid van hen genomen. Mijn artikelen kun je overigens hier terugvinden of op mijn facebookpagina.

Meerdere wortels

Ik vind schrijven een mooie manier om meer van mezelf te laten zien. Want zoals eerder benoemd vind ik veel dingen leuk en deel ook graag met anderen. Lange tijd heb ik gedacht dat ik ergens in uit moest blinken en vanaf kinds af aan al frustreerde het me dan ook dat ik niet echt één duidelijk ding heb dat ik leuk vind of waar ik goed in ben. Doordat ik mezelf jarenlang geforceerd in een hokje heb geplaatst en laten plaatsten, ben ik eigenlijk zover van mezelf af komen te staan dat het me in 2013 teveel is geworden. In 2015 heb ik echter geleerd dat het oké is dat er meerdere dingen zijn die ik leuk vind en dat ik juist groei door meerdere wortels te voeden. Wat rust kan geven voor mijn volgers,lezers en trouwe cliënten is dat ik één duidelijk ding bovenaan heb staan en dat is zelfliefde!! Alles wat ik doe heeft als uitgangspunt lief te zijn en compassie te hebben voor jezelf!! Alleen dan -daar geloof ik heilig in doordat ik dit zelf zo heb ondervonden in praktijk- kom je dichter bij je eigen wortel (s) en kern, kun je jezelf helen en optimaal gaan staan voor wie jij bent en wat jij na wilt streven in dit leven! Ook is er dan geen ruis meer in communicatie naar en met anderen.

Hier en nu
Zoals hierboven genoemd heb ik afscheid willen nemen van de cosmeticabranche. Na mijn burn out was ik dit “wereldje” met alles en iedereen zo zat….. Bleh! Ik was niet de mensen zat, maar vooral mezelf. Dit omdat ik zo verwijderd was van mijn werkelijke ik. Inmiddels heb ik een betere versie van mezelf teruggevonden. ‘Wanda 2.0’ heeft een vriendinnetje mij weleens genoemd. Ik voel me beter dan ooit en kijk dankbaar en vredig terug op de ervaringen uit de cosmeticabranche en benut deze ervaring nog steeds graag, maar wel vanuit een andere invalshoek. Zo heb ik afscheid genomen van vaste cosmeticamerken waarmee ik werkte en heb besloten merk ongebonden te werk te gaan in mijn praktijk. Natuurlijk heb ik wel mijn voorkeur voor specifieke merken (die je in mijn webshop ook tegen zult komen), maar ik heb geen zakelijke afspraken meer met deze merken. Vrijheid, blijheid, daar geloof ik in! Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn cliënten! Daarnaast heb ik besloten workshops te verzorgen waarbij men zelf een (huid) verzorgingsproduct mag maken. Zo weet je precies wat er in jouw product zit! En als laatste bied ik ook nog steeds make up- en parfum workshops aan. Deze zijn op aanvraag en zal ik niet actief inplannen. Wil jij deze workshop een keer met een groep vriendinnen volgen, dan kun je deze gewoon aanvragen door hier te klikken.