KLANKBELEVING

Evenwicht in je lichaam

Ons lichaam bestaat voor meer dan 70% uit water. In dit water slaan wij bepaalde ervaringen, emoties of gedachten op wat zich vastzet als stagnerende energie. Soundhealing, of klank ontspanning, kan zeer helpend zijn als je behoefte hebt aan een optimale verbinding met je lichaam en je wil laten leiden door je hart en innerlijk kompas. De helende trillingen en klanken van de muziekinstrumenten die gebruikt worden, werken als een natuurlijke detox en hebben een positief effect op het algehele welzijn van het lichaam en geest.

Velen ervaren een uitgerust maar ook opgewekt, vreugdevol, gevoel na het ondergaan van een klankbad. Je raakt beter in contact met je lichaam en leert luisteren naar de intuïtieve ingevingen ervan. Middels lichaamsbewustwording kun je jouw energie beter, op een zuivere manier ervaren en optimaliseren. Je lichaam keert weer terug naar de oorspronkelijk staat van zijn.

Eens in de maand, bij voorkeur tijdens de Volle of Nieuwe Maan, houd ik een Soundhealings groepssessie.

Tijdens de soundhealing, oftewel klankbeleving, wordt er gebruik gemaakt van diverse muziekinstrumenten om het lichaam in een ontspannen staat te brengen. Vastzittende, stagnerende energie, maar ook eventuele emoties, blokkades en zelfs trauma kan worden losgelaten tijdens het ondergaan van dit luisterconcert.
Ik maak gebruik van onder andere de windgong, klankschalen, ocean drum, tsingsha’s, rainstick, koshi’s en overige muziekinstrumenten die op dat moment passend zijn bij de energie en groepsdynamiek.

Een sessie duurt 45 minuten tot een uur en zal gehouden worden in het Eemklooster in Amersfoort. Meld je aan voor de nieuwsbrief voor de data van de eerstvolgende Soundhealing.

Komende events

Op verschillende plekken worden er binnen innervibez klanksessies/soundhealings georganiseerd. Op dit moment nog veelal gecombindeerd met (de voordelen van) een yin yogales, en vanaf 2024 zullen er ook losse soundhealings ingepland worden, dus houd gerust deze pagina in de gaten of meld je aan voor de nieuwsbrief.