Baken van Licht​

Griekenland trip najaar 2022

17 november 2022

Schoonheid

Gisteren heb ik me laten onderdompelen in de schoonheid van de omgeving waar deze beauty van een Lighthouse staat.

Ik besefte me dat een vuurtoren een baken van licht is voor stuurlui op het water. Een helder licht dat altijd schijnt in het donker. Het is een kompas voor anderen om te zien welke route zij het beste kunnen varen op weg naar land. Maar ook schijnt de vuurtoren het licht om kliffen en obstakels onder het donkere water zichtbaar te maken.

Ik vind het een mooi besef dat de vuurtoren een vaste standplaats heeft en stuurlui altijd een beroep op dat licht kunnen doen wanneer ze die hulp kunnen gebruiken.
De boten navigeren als vanzelf naar de (plek van de) vuurtoren.

Baken van licht

Even vergelijk ik mijzelf met die vuurtoren.
Ook ik schijn vrijwel altijd licht op de donkere plekken in het leven van mensen. En zeker, niet iedereen staat of stond daar direct voor open. En je zou kunnen zeggen dat ik daardoor meerdere mensen voor het hoofd gestoten heb. Ook heb ik vaak besloten mijn mond te houden en mensen zelf hun weg uit te laten zoeken. En heel vaak is dat pijnlijk omdat je precies weet, ziet en voelt op welke kliffen op hun route, zij zouden stuiten. Maar omdat ik sta voor onvoorwaardelijk liefhebben is dat ook de ander vrijlaten en hun eigen pad laten ontdekken.
Tot nu toe is altijd gebleken dat de koers van dit licht volledig nauwkeurig was. En zo komen er nog steeds, en veelal ook jaren later mensen bij mij terug om mij te bedanken voor hetgeen ik toen zo helder zag en waarvoor ik hen had willen behoeden.
En dat maakt mij een dankbaar mens dat ik op mijn manier mijn licht mag en kan laten schijnen.
Mocht je nu vanuit jezelf openstaan voor mijn schijnende en misschien soms ietwat felle licht hahaha, voel je uiteraard welkom om contact met mij op te nemen.

Ik Ben er, voor jou, als baken van licht